Language   

WWW.SHOFIOR.COM


Изпитни листовки за ДАИ 2024, с пояснения и отговори. Полезна информация

Правила за пътуване в ЕС

Използване на светлините в Холандия Холандия

Последно обновяване: март 2017

Използване на светлините в Холандия
При шофиране в Холандия, късите светлини на автомобила трябва да бъдат включени при преминаване през тунел, при намалена видимост и през тъмната част на денонощието. Към момента няма въведено задължително изискване за шофиране с включени фарове през деня.

Използването на фаровете за мъгла е разрешено само в случай на силно намалена видимост. Предните фарове за мъгла може да бъдат използвани при мъгла, силен снеговалеж или обилен дъжд (когато видимостта е силно намалена).

Задният фар за мъгла се допуска да бъде включен само при изключително намалена видимост под 50 метра (причинена от влошени метеорологични условия). При обилен дъжд задният фар за мъгла НЕ трябва да бъде включен.

Наказанието е глоба от € 120.

Светлинни сигнали на светофара
Добре е да се знае, че в Холандия жълтият цвят на светофара светва преди червеният, но не и при светофари разположени преди мостове, надлези, ЖП прелези както за пешеходни светофари.

Задължително оборудване в автомобила
Няма въведено изискване за задължително оборудване на автомобил, който се движи по пътищата на Холандия.

Препоръчително е в автомобила да има: светолоотразителен триъгълник, който да бъде поставян на пътя за сигнализиране на автомобила, в случай на инцидент или аварийно спиране. Препоръчва се в автомобила да има комплект за първа медицинска помощ и светлоотразителна жилетка (която трябва да бъде обличана при излизане от автомобил спрян на пътя).