Language   

WWW.SHOFIOR.COM


Изпитни листовки за ДАИ 2023, с пояснения и отговори. Полезна информация

Правила за пътуване в ЕС

Паркиране в Люксембург Люксембург

Последно обновяване: юни 2017

Паркиране в Люксембург
В Люксембург има изградени 4 зони за платено почасово паркиране.

Оранжева зона - безплатно паркиране в разрешено в периода от 18:00 до 08:00, в неделя и на официални празници.

Безплатно паркиране, в други зони за паркиране, е разрешено през седмицата от 18:00 до 08:00, превз уикенда и на официални празници. Но в някой случаи се налагат изключения в различни райони на града.

Наказанието за неправилно паркиране е глоба, а автомобилът ще бъде принудително преместен на наказателен паркинг за сметка на водача/собственика. Глобата може да бъде платена по банков път, в полицейски участък или в пощенска станция.

Платеното паркиране може да бъде заплатено чрез паркинг машини, които приемат монети или специални жетони, Minicash (електронна карта за малки разплащания), или чрез Call2Park™.

Зоните, в които може да се заплаща почасовото паркиране, с SMS са обозначени със съответните пътни знаци.

Ако искате да се възползвате от услугите на Call2Park™ е необходимо да се регистрирате (с данни за мобилен телефонен номер, тегистрационен номер на превозното средство или номер на кредитна карта). Повече информация тук.

За жителите на столицата са предвидени винетни стикери, които им позволяват да паркират в зоната, където живеят, напълно безплатно.

Винетният стикер трябва да бъде закрепен от вътрешната страна на предното стъкло на автомобила, така че да бъде ясно видим отвън. Винетните стикери за паркиране са 3 вида: годишни, временни (с валидност 20 дни) и за посетители (с валидност 3 месеца).

Повече информация на: http://vdl.lu