Language   

WWW.SHOFIOR.COM


Изпитни листовки за ДАИ 2023, с пояснения и отговори. Полезна информация

Правила за пътуване в ЕС

Изискване към автомобилните гуми в Италия Италия

Последно обновяване: март 2017

Изискване към автомобилните гуми в Италия
Използването на зимни гуми, при шофиране през зимните месеци в Италия, е препоръчително. Но, на някои пътни участъци можете да видите поставени пътни знаци указващи, че в съответният участък от пътя зимните гуми и/или веригите за сняг са задължителни.
Освен това всеки регион в Италия има право да определя периода от годината, в който автомобилите трябва да са оборудвани със зимни гуми и/или вериги за сняг. Затова е добре да имате в автомобила вериги за сняг, подходящи за вашите гуми.

Например в района Val d'Aosta е задължително автомобилите да са оборудвани със зимни гуми или вериги за сняг в периода от 15 октомври до 15 април.

В района на Bolzano (Südtirol) е задължително автомобилите да са оборудвани със зимни гуми в периода от 15 ноември до 15 април, независимо от климатичните условия.

Използването на вериги с шипове е допустимо в периода от 15 ноември до 15 март, при влошени зимни условия на пътя. Само превозни средства с тегло до 3.5 тона могат да бъдат оборудвани с гуми с шипове. Гумите със шипове задължително трябва да бъдат поставени на всички колела на автомобила, включително и на ремаркето.

Минимално допустимата дълбочина на протекторния рисунък на автомобилната лятна гума е 1,60 mm.