Холограмна проекция, на разположението на автомобила, в огледалото за задно виждане.

Light Blue Optics доразвиха концепцията head-up display (HUDs), като използваха базата й за създаването на т.н. холограмна проекция. При холограмната проекция HUD се генерира върху огледалото за задно виждане или страничното огледало на автомобила, като се наслагва върху образа напътя, който водачът вижда в огледалото и запазва нормалната видимост на огладалото.

holographic-head-up-display_NNKkC_54

Tози нов прототип на Light Blue Optics впечатлява не само с по-малкия си размер в сравнение с HUD- системиte, но и с това, че показва в реално време разстоянието между автомобилите на пътя, скоростта и посоката им на движение.
Поместването на такъв обем информация върху толкова малък дисплей е възможно чрез използването на конструктивна и деструктивна интерференция на отразената светлина за създаването на холографски изображения на малки повърхности.

Създателите на прототипа вярват, че холограмната проекция ще доведе до повишаване на безопасността на пътя, като позволява на водачите да се концентрира по-добре върху пътя, като им предоставя полезна информация за състоянието на заобикалящата ги пътна обстановка, в реално време.

Източник: GizmoWatch