Сейшелските острови – без карантина само за ваксинирани туристи

Сейшелските острови се превърнаха в първата държава в света, която официално обяви, че ваксинирани (срещу COVID19) туристи могат да посещават страната, без да им се налага карантина.

На всички пътуващите, които са инжектирани с пълната доза (две дози) от ваксина срещу COVID-19 (без значение на производителя на ваксината), ще им бъде позволено да посещават архипелага в Индийския океан (без налагане на задължителна самоизолация), но при спазване на предписаните (при влизането им в страната) мерки за социално дистанциране. Пълният курс на ваксинация трябва да е завършен до две седмици преди да заминете за Сейшелските острови, като ваксинираните трябва да представят съответният документ (ваксинационен паспорт, здравен статус, т.н.).

Остава в сила изискването за задължително попълване на формуляр за посещение на страната, изпратен до органа по обществено здраве, преди да пътуването. Това се отнася за всички пътуващи, дори и тези, които са получили ваксината.

За всички останали, неваксинирани туристи, се прилага изискването за представяне на отрицателен резултат от PCR тест преди заминаването за острова и самоизолиране за 10 дни след пристигането си на острова.