Пътната обстановка – 25 август

Пътищата от републиканската пътна мрежа са проходими. Пътните настилки в страната и автомагистралите „Люлин”, „Тракия”, „Хемус” и „Марица” са сухи.

Въведена е временна организация на движението на автомагистрала „Тракия” за изграждане на пътна конструкция за тежко движение при изхода за Стара Загора. Ремонт на пътното платно се извършва и на автомагистрала „Хемус” от надлез „Каспичан” до надлез „Невша”.
Затворени са проходите Твърдица – Елена, Етрополе – Златица и Дюлински за товарни автомобили.
Все още са в сила следните ограничения:
– Забранено е преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 10 тона през проходите Шипка, Вратник и Петрохан и по пътя Слънчев бряг – Бургас, а над 20 тона – през Айтоски проход.
– До 15 септември за времето от 6.00 часа до 22.00 часа е забранено преминаването на моторни превозни средства с обща маса над 3,5 тона по пътя Стара Загора – Сливен. Движението се осъществява по маршрут Стара Загора – пътен възел „Мъглиж” – Сливен.
– До 10 септември за ремонтни дейности е затворен пътят Варвара – Костандово. Обходният маршрут е Белово – Юндола – Велинград и Пазарджик – Пещера – Батак – Ракитово – Велинград.
– До 2 септември за ремонт през светлата част на денонощието ще бъде затваряна дясната тръба на тунела „Ечемишка” на автомагистрала „Хемус”. Движението ще се осъществява двупосочна в лявата лента.

Източник: www.focus-news.net