Отнеха лицензите за превози на „Ентуртранс”

Лицензът на бургаската фирма „Ентуртранс“ ООД за превоз на пътници е отнет. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Автобус, ползван от фирмата катастрофира на автомагистрала „Тракия“ и причини смъртта на 8 души.

Прекратени са правата, произтичащи от лицензите за извършване на превози на пътници на „Ентуртранс“ ООД. Дружеството е притежавало два лиценза за превози на пътници – лиценз на Общността (международен) и лиценз за извършване на превози на пътници на територията на Република България.

Международният лиценз на дружеството е отнет след извършена обстойна проверка, при която е установено, че превозвачът не е спазил срока за представяне на документи, доказващи неговата финансова стабилност, което е едно от условията да притежава лиценз.

По отношение на лиценза за извършване на превози в България е установено, че при подаване на заявлението за издаване на лиценз за извършване на автобусен превоз на пътници са използвани документи с невярно съдържание.

Справката за финансова стабилност на дружеството, подписана от управителя и представеното към заявлението свидетелство за регистрация на превозното средство, като към датата на представяне данните в него са били неверни.

Междувременно собственикът на „Ентуртранс“ Ениз Ченгел отправи в писмо до медиите съболезнования до близките на загиналите в катастрофата вчера, съобщи БНР.

„Съжалявам за случилата се ужасна трагедия“, пише той и се извинява, че не се е появил в публичното пространство с изявление веднага след трагичното събитие.

По думите му, като пряк отговорен, той се чувства изключително разстроен и все още не е в състояние да се изправи пред медиите.

„Готов съм лично да съдействам на всички институции, на държавни и общински органи“, се казва още в писмото.

Източник: www.24chasa.bg