Коланите в рейса стават задължителни

Видеокамери в пунктовете и онлайн връзка с ДАИ ще контролират автобусите.

Колани в автобусите, таван за възрастта на рейсовете, както и пощенски кутии по всички автогари. Това ще бъдат само част от промените, които министерство на транспорта е подготвило след жестокия инцидент на магистрала „Тракия“.

Освен това се разработва система за видеоконтрол от пунктовете за технически преглед и онлайн връзка с ДАИ. До края на годината трябва да заработи тази система.

Междувременно стана ясно, че автобус по същия рейс, по който стана трагичната катастрофа, отнела живота на осем души, на същата фирма беше проверен в сряда вечерта. Късният автобус на „Ентуртранс“ тръгнал от София към Бургас със закъснение и притеснени пътници.

След акцията на Държавната автомобилна инспекция на фирмата бяха съставени два акта с общо четири нарушения, предаде бТВ.

Според проверката на ДАИ липсвал тахограф на автобуса и имало съмнения относно автентичността на техническия му преглед.

Общата глоба е в размер на 3000 лева.
Автомобили на ДАИ ескортираха късния рейс на „Ентуртранс” до Бургас, за да е сигурно, че няма да има инциденти. Проверките на фирмата продължават и днес.

Източник: standartnews.com