За три дни спират изцяло движението по част от Околовръстния път на София

За трите празнични дни изцяло ще бъде спряно движението на изграждащото се кръговото кръстовище на Околовръстния път и „Бистришко шосе”, поради строителни дейности.

Временната организация на движението за дните 4, 5 и 6 септември e с цел изграждане на кръговото кръстовище, което се намира под естакадата на „Бистришко шосе”, бул. „Климент Охридски” и Околовръстното шосе. Ще се наложи промяна в маршрута на автобус 111, който ще минава през бул. „Симеоновско шосе” и Студентски град. Автобус 111 ще пропуска спирката при Бизнес парка.

Затварянето ще се осъществи в събота вечерта. „Строителни дейности ще бъдат осъществявани в неделя, понеделник и вторник в края на деня. При приключването на полагането на асфалта в участъка, движението ще бъде възстановено.

Това е последният етап на този участък, свързан с такъв дълъг период на затваряне на движението по Околовръстното. Предстои да бъдат довършени асфалтовите работи по „Бистришко шосе” и по бул. „Климент Охридски”. Една седмица по-късно ще бъде пуснат изцяло бул. „Климент Охридски”- връзката към София, „Бистришко шосе” към Бистрица и двата локала – южен и северен, за да може този участък да функционира пълноценно от края на септември.

Източник: www.focus-news.net