Language   

WWW.SHOFIOR.COM


Изпитни листовки за ДАИ 2022, с пояснения и отговори. Полезна информация

Белгия covid-19 важна информация и изисквания

Последно обновяване: 01.07.2021

Белгия е отвoрена за посещениеи.
Няма изискване за задължително представяне на тест PCR/антигенен тест с негативен резултат/ сертификат за ваксинация при влизане в Белгия. Тук ще намерите цялата актуална информация за всички, които плануват пътуване до и през Белгия, през летните месеци.

Изисква се предварителна онлайн регистрация – Формуляр за локализация на пътниците (Passenger Locator Form - PLF). Попълването на формуляра е задължително независимо от причината на пътуването и независимо от това дали страната на произход е в червена, оранжева или зелена зона. Формуляра задължително се попълва от всички пътуващи за Белгия със самолет, кораб, автобус или влак са задължени да попълнят и изпратят по електронен път в рамките на 48 часа преди пътуването, но не по-рано от 48 ч. преди пристигането си в Белгия.

При правилно попълнен формуляр се получава СМС с QR код за потвърждение, който се изисква да бъде представен при чекиране и качване на борда и при влизане в страната. При невъзможност пътуващият да попълни електронен формуляр PLF, може да се използва хартиена версия, която трябва да се попълни и подпише преди пристигането в Белгия.
За пътуващите със собствено превозно средство, попълването на формуляра е задължително само след пребиваване в чужбина над 48 ч. или ако ще останат в Белгия над 48 часа.

От 1 юли 2021 разликата между професионални и непрофесионални пътувания отпада: хората, които предприемат служебни пътувания, също ще трябва да попълнят PLF, вместо досегашния инструмент за бизнес пътувания в чужбина (BTA). Допълнителна информация, предоставяна от Министерство на външните работи на Република България.

Важни линкове:
News Belgium
Info Coronavirus 19 in Belgium
Economie Belgium